İl istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere oluşturulan Ordu İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
 

Toplantıda, kayıtlı en az yüzde 40 engeli bulunan engellilerle yine kuruma kayıtlı eski hükümlülerden kendi işyerini kurmak isteyen işsizlere kendi işlerini kurmaları için destek başvurularının devam ettiği ve son başvuru tarihinin ise 6 Aralık 2024 olduğu açıklandı.
 

Başkan Güler; "Öğretmenlik En Saygın Meslekler Arasında" Başkan Güler; "Öğretmenlik En Saygın Meslekler Arasında"

Valilik Toplantı Salonu’nda, Vali Muammer Erol’un başkanlığında yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Bilkay, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Kına, İl Ticaret Müdürü Şenel Çakır, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zeki Ardahanlıoğlu ile kurul üyeleri katıldı.

Temmuz ayında yapılan toplantıda alınan kararlar ve yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile başlayan toplantı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak tarafından yapılan sunumla devam etti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, 2024 Ocak ve Eylül döneminde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında Vali Muammer Erol ve kurul üyelerine bilgilendirmede bulundu.

2024 yılında 4 bin 298 erkek, 3 bin 923 kadın olmak üzere toplam 8 bin 221 kişinin işe yerleştirildiğini söyleyen İsa Kaymak, “2024 yılında kayıtlı iş arayan 23 bin 401 vatandaşımızın yanı sıra 793 engelli, 106 eski hükümlü vatandaşımız bulunmaktadır. İş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında işsizler ve daha iyi şartlarda iş arayanlara yönelik olarak iş danışmanlığı, öğrencilere yönelik olarak ise meslek danışmanlığı hizmeti verilmektedir. Bu kapsamda 44 eğitim kurumu ziyaret edilmiş, 21 bin 787 kişi ile bireysel görüşme yapılmıştır. 10 ve daha fazla çalışanı olan işyerleri kurumumuza her ay işgücü çizelgelerini portal üzerinden bildirmek zorundadır. Kurumumuzda kayıtlı her işyerinin bir danışmanı vardır ve düzenli olarak ziyaret edilmektedir. Ocak ve Eylül dönemlerinde 4 bin 683 işyeri ziyaret edilmiş, 8 bin 506 yerleştirme olmuştur” dedi.

Aday havuz sistemi ile ilgili de bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, “Aday havuz sistemine giriş yapan işverenler, görüntülenecek sayfada kendilerinin belirleyeceği meslek, öğrenim durumu, yaş gibi birçok kriterle ihtiyaç duydukları niteliklerde İŞKUR’a kayıtlı işgücü potansiyelini görebilecek. Kendilerine en uygun adayları seçerek aday havuzlarını oluşturabilecek. Aday havuzlarını oluşturan işverenler uygun buldukları adaylara sistem üzerinden mesaj göndererek görüşmeye davet edebilecek” diye konuştu.

İsa Kaymak, “Kayıtlı en az yüzde 40 engeli bulunan engellilerle yine kuruma kayıtlı eski hükümlülerden kendi işyerini kurmak isteyen işsizlere kendi işlerini kurmaları için sağlanan destekler kapsamında engellilerde tarım ve hayvancılık projeleri için 300 bin lira, diğer projeler için 400 bin lira, eski hükümlülerde tarım ve hayvancılık projeleri için 240 bin lira, diğer projeler için 300 bin liraya kadar destek verilmektedir. Yeni dönem proje başvuruları başlamıştır. Son tarih ise 6 Aralık 2024’tür” şeklinde konuştu.

Denetim Kurulu çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda, Ocak-Eylül 2024 döneminde İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 86 program,592 katılımcının, Toplum Yararına Program kapsamında 1 program ve 50 katılımcının, İşgücü Uyum Programı kapsamında ise 10 program ve 329 katılımcının denetiminin gerçekleştirildiği ifade edildi.

Yürütme Kurulunun almış olduğu kararlar İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun onayına sunuldu. 2024 Yılı Yıllık İşgücü Eğitim Planına Meslek Eklenmesi maddesinin görüşüldüğü toplantı, Yürütme Kurulu tarafından önerilen konularda kararlar alınması ile son buldu.

HABER MERKE