Ünye Belediyesi ihtiyaç sahibi 400 aileye her gün sıcak yemek imkânı sunarak gönülleri ısıtmaya devam ederken “Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ve Aşevi”nde fasulye ve pancar turşusu, çilek ve ayva reçeli, üzüm suyu ve reyhan suyu ile menemen gibi 20'den fazla ürünün şişelenerek satışa hazır hale getirildiği çalışmanın ürünleri “Ünye İskelesi” markası ile tüketicilerle buluşuyor.
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın girişimleriyle Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından desteklenerek 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılan güncel yatırım değeri 50 milyon liranın üzerinde olan ve günlük 5 bin kişilik kapasite ile devam edilen tesiste üretilen yemekler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.
Sabahın erken saatlerinden itibaren başlanılan hazırlıklar gün boyu devam eden çalışmayla ilgili açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı; “Milletimize hizmet yolculuğumuzda şehrimizin alt yapı ve ulaşım sorunları başta olmak üzere birçok sorununu çözüme kavuşturduk. Sosyal belediyecilik hizmetlerimizle de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk. Bu kapsamda kurduğumuz Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ve Aşevi’nde üretilen yemeklerimizi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyor, sofralarındaki berekete ortak oluyoruz” dedi.
Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ve Aşevi’nde çalışan sayısının çoğunluğunu kadınların oluşturduğunu ifade eden Başkan Tavlı; “Ünye Belediyesi olarak hanım kardeşlerimizin istihdamına da önem veriyoruz. Bu kapsamda sosyal tesislerimizde kadın istihdamının yanı sıra Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ve Aşevi’nde de hanım kardeşlerimiz hizmet veriyor. Üretimden tüketime kadar her aşamada hanım kardeşlerimizin emekleriyle tesisimizde daha da güzel hizmetlere imza atıyoruz” diye konuştu.
Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ve Aşevi’nin sadece ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet etmediğini belirten Başkan Tavlı; “Ülkemizde yakın zamanda yaşadığımız deprem afeti birçok ilimizde yıkıma ve can kayıplarına neden olmuştu. Depremzede vatandaşlarımız o süreci devletimizin kesintisiz imkanlarıyla atlattı. Biz de olası bir afet durumunda ilçemizden hareketle çevre illerimize sıcak yemek ulaştırabilecek alt yapıyı hazırladık. Böylelikle 6 saatlik mesafeye talep doğrultusunda binlerce sıcak yemek ulaştırabilir konuma geldik. Ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza da termoboxlarla yemekler sıcak bir şekilde ulaştırılabilmektedir” ifadelerine yer verdi.
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı pazaryeri bölgesinde vatandaşlara ve Pazarcılara yönelik sıcak çorba ikramına da başladıklarını ifade ederek; “Hemşehrilerimizin soğuk kış günlerinde güne sıcak çorba ile başlamasını sağlamak için ikram çeşmesini hizmete sunduk. Özellikle pazaryeri bölgesinde vatandaşlarımız ve pazarcı kardeşlerimize çorba ikramıyla hizmet veriyoruz. Sosyal belediyeciliğin gerçek anlamda hissedildiği ilçemizde vatandaşlarımıza hizmetimiz artarak devam edecektir” dedi.
Ünye Belediyesi’nde yöresel ürünlerin tanıtılması ve ekonomiye katkı sağlaması amacıyla Ünye’nin yöresel ürünlerinden olan üzüm suyu, reyhan suyu, su böreği, hurma gibi ürünlerin tanıtılması amacıyla üretim çalışmaları devam ediyor.
Fasulye ve pancar turşusu, çilek ve ayva reçeli, üzüm suyu ve reyhan suyu ile menemen gibi 20'den fazla ürünün şişelenerek satışa hazır hale getirildiği çalışmanın ürünleri “Ünye İskelesi” markası ile tüketicilerle buluşuyor.
Katkı maddesi eklenmeden temiz şartlar göz önünde bulundurularak paketlenen hurma pekmezi, şifa deposu olarak satışa sunuluyor. Tesiste ayrıca hurma kurusu ve elma sirkesi de üretilen tesiste, yöreye özgü kokulu üzüm ve reyhan suyu en çok talep gören ürünler arasında yer alıyor.
HABER MERKEZİ