-

Gözden kaçırmayın

Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildiTokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem çevre illerde de hissedildi

Fatsa ilçesinde kahverengi kokarca böceği ile mücadele amacıyla bir toplantı düzenlendi. İlçe Kaymakamı başkanlığında yapılan toplantıda, ilçe tarım müdürlüğü yetkilileri tarafından sunum yapılarak katılımcılar bilgilendirildi. Belediye Başkanı, çeşitli kamu kurum yetkilileri ve mahalle muhtarları da bu toplantıya katıldı.

Toplantıda, Belediye Başkanı kahverengi kokarcanın verdiği zararlara dikkat çekti ve özellikle kış aylarında yapılan ilaçlama faaliyetlerinin önemini vurguladı. İlaçlamanın önemine işaret ederek, bu yıl da Mayıs ayında kitlesel bir ilaçlama yapılması gerektiğini belirtti. Kokarcanın kontrol altına alınmasının ürün ve randıman kaybının önüne geçmek için herkesin sorumluluğunda olduğunu söyledi.

İlçe Kaymakamı ise mücadelede edindikleri tecrübeleri ve geçen yıl yapılan çalışmaların etkilerini değerlendirdi. ilçe tarım müdürlüğü, belediye ve ziraat odasının katkılarını takdirle karşıladığını ifade etti. Geçtiğimiz yıl yapılan çalışmaların olumlu sonuçlarını gördüklerini belirtti.

Toplantıda ayrıca ilçe tarım müdürü ve ziraat odası başkanı da kahverengi kokarca ile mücadele yöntemleri hakkında bilgi vererek katılımcılara rehberlik etti. Tarım alanlarını ve yaşam alanlarını etkileyen bu zararlıya karşı alınması gereken önlemler ve yapılacak ilaçlamalara dikkat çekildi. Çiftçilere ve vatandaşlara mücadele konusunda rehberlik edilirken, toplumun da bu sorunun çözümüne eş zamanlı olarak katılımı gerektiği vurgulandı.

#Fatsa #kokarca #ilaçlama #tarım