-

Gözden kaçırmayın

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü içten dileklerle kutladı.RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü içten dileklerle kutladı.

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü, "Hayata Renk Verelim" ve "Bilinçli Gençlik Sağlıklı Toplum" projeleriyle 29 bin öğrenciye ulaştı. Kastamonu Valisi Meftun Dallı, "Uyuşturucu kadar internet ve sosyal medya da çocuklar için tehlike oluşturuyor." dedi.

Kastamonu Şerife Bacı Öğretmenevi Doğa Kültür Köyü'nde tamamlanan projelerin kapanış programı düzenlendi. Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan projeler kapsamında, öğrencilere fotoğrafçılık eğitimi verildi ve yıl boyunca gezi, kırtasiye yardımı, bilgilendirme, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü de projelere destek verdi. "Bilinçli Gençlik Sağlıklı Toplum 2023" projesinde 10 bin 267, "Hayata Renk Verelim 2023" sosyal sorumluluk projesinde ise 18 bin 530 öğrenciyle bir araya gelindi.

Kastamonu İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, projeye destek verenlere teşekkür etti ve suçla mücadelenin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de çocukların ve gençlerin yanında olduklarını belirtti. Ay, projeler kapsamında öğrencilere bilgilendirme çalışmaları, resim, kompozisyon ve şiir yarışmaları düzenlendiğini, gençlere güvenlik kuralları, güvenli internet kullanımı, sosyal medya bağımlılığı, siber suç ve siber zorbalık konularında bilgiler verildiğini, spor faaliyetleri düzenlendiğini ve kültürel etkinlikler yapıldığını ifade etti.

Kastamonu İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, üniversite öğrencileriyle düzenlenen afiş yarışmasıyla madde bağımlılığını önlemeye çalıştıklarını ve bu tür çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Ay, çocuk ve gençlerin korunması konusunda denetimlerin devam edeceğini ve bilgilendirme ile sosyal etkinliklerin sürdürüleceğini belirtti. Ayrıca, Kastamonu Üniversitesi'nde eğitim gören gençlere madde bağımlılığının zararları ve korunma yolları konusunda bilgiler verildiğini, spor turnuvaları düzenlendiğini ve dereceye giren gençlerin ödüllendirildiğini aktardı.

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, hayata renk vermeye yönelik farklı yollar olduğunu vurgulayarak, toplumun bu renklerle geliştiğini söyledi. Vidinlioğlu, gençlerin ön planda olması gerektiğini ve toplumun da onlara destek vermesi gerektiğini belirtti.

Kastamonu Valisi Meftun Dallı ise internet ve sosyal medyanın çocuklar için uyuşturucu kadar tehlikeli olabileceğini vurguladı. Dallı, bu konuda herkesin dikkatli olması gerektiğini ve herkesin elinden geleni yapması gerektiğini ifade etti.