-

Gözden kaçırmayın

Ordu, Türkiye Yıldızlar Halter Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak genç haltercilerin yeteneklerini sergiliyor.Ordu, Türkiye Yıldızlar Halter Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak genç haltercilerin yeteneklerini sergiliyor.

Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, engelli sporunun geliştirilmesi amacıyla Erasmus+ programı çerçevesinde projeler gerçekleştiriyor. Bu projelerle engelli spor branşlarında faaliyet gösteren spor yöneticileri, eğitmenleri ve antrenörlerin mesleki yetkinlikleri artırılıyor.

İkinci aşamada ise yetkinleştirilen personel aracılığıyla engelli bireylerin spor faaliyetlerine daha yaygın ve etkin şekilde katılımlarının teşvik edilmesi hedefleniyor. "Kapsayıcı Grassroots Spor Etkinlikleri" düzenleyerek Ordu'da yaşayan engelli bireylerin spora entegrasyonu kolaylaştırılacak.

Ayrıca projenin bir parçası olarak Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan profesyoneller, Slovenya merkezli Swimming Club Velenje'de işbaşı eğitimi ve gözlem yapacaklar. Bu faaliyet sayesinde yerel uzmanlar uluslararası tecrübe kazanacak ve engelli sporunda uygulanabilecek en iyi yöntemleri Ordu'ya taşıyabilecekler.

#OrduGençlikveSporİlMüdürlüğü #EngelliSporu #Erasmus+ #KapsayıcıGrassrootsSporEtkinlikleri