-

Gözden kaçırmayın

"Fatsa Belediyesi ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, İklim Değişikliğiyle Mücadele İçin Sıfır Atık Eğitimi Projesi Yürütüyor"

Vali Muammer Erol, Turizm Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Bilal Köyden Açık Hava Basın Müzesi ve Rüsumat No:4 Gemisi Müzesi'ni ziyaret etti.

Altınordu Düz mahallesinde yer alan ve 1929 yılında Bilal Köyden tarafından Türkiye'deki ilk köy gazetesini yayımlamak için kullanılan el yapımı tahta dizgi makinesiyle oluşturulan Açık Hava Basın Müzesi'ni gezen Vali Erol, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın'dan bilgi aldı.

Aydın, Vali Erol'e Ordu'da basılan ilk köy gazetesinden ve Ordu'nun geçmişte gazeteciliğe verdiği önemden bahsederek, hayatını kaybeden gazetecilerle ilgili bilgilerin yer aldığı açık hava basın müzesini tanıttı. Aydın, "Basın müzesiyle amacımız, Bilal Köyden'in Türkiye ve Ordu ile ilgili çalışmalarını anlatmak ve tanıtmaktır. Burası aynı zamanda Ordu'nun basın tarihine de ışık tutacak" dedi.

Vali Erol, daha sonra Kurtuluş Savaşı sırasında kahramanlık destanı yazılan Rüsumat No:4 Gemisi Müzesi'ni de ziyaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sanat Tarihçisi Esra Turan Bayram'dan bilgi alan Vali Erol, Rusumat No:4 Gemisi'nin Ordu'nun Kurtuluş Savaşı'ndaki önemli olaylarından biri olduğunu öğrendi. Bayram, 1921 yılında Ordu sahilinde Yunan gemilerinden kurtulmak için batırılan ve daha sonra tekrar yüzdürülen Rüsumat No:4 Gemisi olayı ve Ordu halkının kahramanlıkları hakkında bilgi verdi.

Vali Erol'ün ziyaretlerine İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm Sanat Dairesi Başkanı Zabit Yön, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın ve öğrenciler de katıldı.